ОСТАННІ НОВИНИ:

Що таке «крафтове пиво»?
Термін « Крафтове пиво» має американське коріння і ілюструє відмінності між масовим пивом та пивом ручної роботи, традиційної технології виробництва та натуральності.

Чому ми хочемо провести фестиваль?

На даний момент цей рух в світі став революційним. Після знайомства людей з іншою стороною світа пива їх свідомість по сприйняттю стала зовсім іншою. Це потягнуло за собою відкриття тисяч малих пивоварень, масштабне проведення крафтових пивних фестивалів від Європи і до США, проведення ресторанами та пабами дегустаційних заходів поєднання різноманітних страв з пивом.

Хто є учасниками фестивалю?

Це більше 20 крафтових та малих регіональних пивоварень, частина з яких є зарубіжними - з Чехії, Німеччини, Угорщини, Польщі. В Україні фестиваль у міжнародному форматі відбудеться вперше.

Хто є організаторами?

Пивоварня Cooper Head на обладнанні відомого угорського виробника Agrometal. Молода амбіційна пивоварня, націлена підкорювати серця поціновувачів якісного та смачного пива.

Казаков Євген, співвласник гастробару ГОСТбар, який перший познайомив Івано-Франківців з крафтовим пивом.

Ігор Литвиненко імпортер та дистриб'ютор європейських брендів пива. Захоплюється культурою пивоваріння,історією його виникнення.

Назар Дребот пивовар на 42 North Brewing Company(США) та власник бренду The Code - Secret Brewing Society. Отримав нагороди міжнародного пивного конкурсу New York International Beer Competition.

post КрафтЯка мета фестивалю?

Проект має на меті вивести культуру споживання пива на якісно вищий рівень, а також познайомити франківців та гостей міста з виробниками справді якісного продукту. Фестиваль планує стати традиційним.

Де і коли буде проходити?

26,27 серпня фестиваль буде проходити у самому серці Івано-Франківська, в фортечній галереї «Бастіон» https://www.facebook.com/Bastionif/

Що ще цікавого буде на фестивалі?

Виступи музичних гуртів, діджеїв, різноманітні конкурси для учасників та гостей фестивалю.

Умови участі:

Вхід для гостей фестивалю вільний.
Наливати учасники будуть в фірмові скляні бокали об'ємом 0,33л , їх відвідувачі зможуть придбати на фестивалі.

Гості з бокалом отримають можливість безкоштовно продегустувати 1 бокал пива, вибравши випадковий білет з назвою пивоварні.


Власне як розповідають організатори фестивалю:

«Подія несе за собою ряд позитивних факторів для міста, відвідувачів та представників малого «крафтового» бізнесу. Для початку хочемо пояснити зміст терміну «крафтове пиво». Даний термін має Американське коріння і був створений для ілюстрації відмінності між масовим пивом та пивом ручної роботи, традиційної технології виробництва та натуральності. Всі рецепти мають історичне походження з прив'язкою до країни виникнення. І відмінність полягає не тільки в технології та смаку, а й культурі споживання. Це є високоякісний продукт котрий вимагає особливого підходу до споживання - подається не великими порціями у відповідних до кожного стилю келихах (250-400 мл), чудово парується з різноманітними стравами як вуличної та і високої кухні, несе з собою атмосферу культурного споживання, преміальних продуктів на кшталт вин, віскі та коньяків.

На даний момент цей рух в світі став революційним. Після знайомства людей з іншою стороною світу пива, їх свідомість по сприйняттю стала зовсім іншою. Це потягнуло за собою відкриття тисяч малих («крафтових») пивоварень, масштабне проведення крафтових пивних фестивалів від Європи і до США, проведення ресторанами та пабами дегустаційних заходів поєднання різноманітних страв з пивом.

Цей рух вже починає зароджуватись і в Україні. Проте ще жодного аналогічних заходу у нас не проводилось. Використовуючи досвід, як у сфері крафтового пивоваріння та проведення схожих заходів за кордоном, хочемо втілити наш амбітний задум проведення Першого Міжнародного Фестивалю Крафтового Пива. Крім організаційних навичок маємо ряд переваг, що дозволять нам зробити цей захід масштабним. Серед них, знайомство з організаторами пивних фестивалів, власниками та пивоварами провідних пивоварів з США, Угорщини, Чехії, Польщі та Німеччини. Існують попередні домовленості з майбутніми учасниками, що представлятимуть свою продукцію, культуру споживання та культуру країни їх походження. Що є неабиякою перевагою, та надає події міжнародного значення.

Серед переваг для нашого регіону є залучення туристів з різних країн Європи, які щорічно відвідують схожі заходи по світу, так як і туристів з різних регіонів України, які вже зацікавлені даним рухом або тільки бажають з ним познайомитись. Сам формат фестивалю дозволить нам зробити культурно-розважальну подію за участю людей, які зацікавлені в першу чергу не тільки в споживанні алкоголю, а отримати нові враження, емоції, цікаве спілкування та знайомства. Окрім власне дегустації пив, цікавих страв та знайомства з пивоварами, відвідувачі будуть мати можливість розважитись різноманітними конкурсами та цікавою музикою. Разом з тим ми плануємо відсіяти аудиторію, яка не поділяє принципів культурного споживання і спілкування».

На завершення, зазначає один із організаторів фестивалю Євген Казаков:


«Учасниками фестивалю будуть крафтові та малі регіональні пивоварні. В фестивалі будуть приймати участь більше 20 пивоварень, частина з яких пивовари з Чехії, Німеччини, Угорщини, Польщі. У міжнародному форматі, фестиваль буде в перше в Україні. Маємо за мету вивести культуру споживання пива на якісно вищий рівень. І познайомити Українців, зокрема Прикарпатців та гостей Івано-Франківська з виробниками справді якісного продукту. Для столиці Прикарпаття фестиваль збираємось зробити традиційним, та продовжити розвивати Івано-Франківськ, як місто якісних та цікавих фестивалів».


Редакція газети «Київ з Перцем» на правах інформаційного партнера фестивалю, запрошує всіх відвідати міжнародний захід в Івано-Франківську, та спробувати якісну продукцію, та зарядитися позитивними емоціями!

Всі побажання присилайте на hoppyfest@gmail.com

Або телефонуйте 066 689 13 83 Євген.

https://www.facebook.com/HoppyFest/


ОСТАННІ НОВИНИ:

РЕКЛАМА

Засновник газети: ПЕРША УКРАЇНСЬКА Незалежості МЕДІА ПЛАТФОРМА (с) 2014 "Камі з Перця"